Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Zielona kuchnia 24/7 - Jessica Nadel
Cena produktu: 42,50 zł
Zamawiana ilość:  
Zielona kuchnia 24/7 - Jessica Nadel
Producent Illuminatio
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Podtytuł: Ponad 100 szybkich, łatwych i niebanalnych przepisów na potrawy z zielonymi warzywami

Odkryj i pokochaj zieleninę!

Jeżeli próbujesz wprowadzić do swojej diety więcej zieleniny, lecz na widok sałaty uciekasz gdzie pieprz rośnie, książka „Zielona kuchnia 24/7” pomoże ci przemycić pyszne i zdrowe zielone warzywa do każdego posiłku w ciągu dnia – od śniadania po deser. Naleśniki ze szpinakiem? Chleb kukurydziany z jarmużem? A żebyś wiedział!

Oto zbiór ponad stu zachęcających, nowatorskich wegańskich przepisów, które za pomocą ponad 40 zielonych warzyw, dadzą ci „energetycznego kopa”. Wśród nich znajdują się klasyczne brokuły czy cukinia, niezwykle wartościowe dla zdrowia botwina czy brukselka, ale także rzadko spotykana zielenina, jak spirulina czy algi morskie.
Wśród przepisów znajdziesz:

    Czekoladowe smoothie;
    Samosy i burritos z groszkiem;
    Frytki z polenty z pesto z pikantnym sosem aioli;
    Ciasto z cytryny i pietruszki na bazie oliwy z oliwek;
    Bolognese z makaronem z cukinii;
    Tort czekoladowy z orzechami i awokado.


 
Dzięki przepisom z „Zielonej kuchni 24/7” możesz jeść zdrowo i lekko,
nie rezygnując przy tym ze słodyczy!
 

Fragment książki "Zielona kuchnia 24/7"

MAMA NIE MYLIŁA SIĘ, MÓWIĄC CI, BYŚ JADŁ ZIELENINĘ. Jest ona bogata w witaminy, minerały, antyoksydanty i inne podstawowe składniki odżywcze. Obfituje w chlorofil, ma właściwości alkalizujące, wspomaga też naturalne odtruwanie organizmu. Udowodniono także, że obniża ryzyko zapadnięcia na wiele takich schorzeń, jak cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory.

Zanim zostałam weganką, nie zawsze zajadałam się zieleniną. Można powiedzieć, że tak jak dla większości dzieci stanowiła ona dla mnie najmniej lubianego reprezentanta warzyw. Moja mama przykrywała zielone warzywa odpowiednią ilością sosu serowego, mogłam więc spałaszować cały talerz brokułów, a w pewnym momencie zaczęłam nawet lubić sałatki. I wtedy stało się coś, co spowodowało przełom. Po raz pierwszy zaczęłam pichcić w trakcie obozów kajakarskich, które prowadziłam na letnich zgrupowaniach, i szybko okazało się, że to kocham. Później, kiedy robiłam zakupy i gotowałam jako studentka, odkrywając niesamowite stragany warzywne, poszerzałam listę kupowanych produktów o coraz to nowsze zielone warzywa.

Moje poważne zauroczenie zieleniną miało miejsce kilka lat później, kiedy po raz pierwszy zapisałam się do Community Supported Agriculture (CSA), by dostarczano mi warzywa. Poznałam w ten sposób różne ich rodzaje, które były dla mnie nowe i rozbudziły moją wyobraźnię. Od tamtej pory „wpadłam” na dobre, jak śliwka w kompot.

Zaczęłam poznawać świat zieleniny, z pasją przygotowując pyszne, pełnowartościowe, oparte na produktach roślinnych pożywienie. Zielone warzywa liściaste i wiele innych zielonych jarzyn to nie tylko jedne z najbardziej odżywczych pokarmów, jakie można nabyć w sklepach. Są też bardzo uniwersalne. Kiedy włączysz smoothie do swojej diety, pozycja ta nie opuści już twojego menu. Niesamowite pasty można przyrządzić dzięki rosnącym w ogrodzie cukinii czy jarmużowi... No cóż, trzeba przyznać, że ostatnimi laty stał się ON kultowym warzywem. Zdaje się, że kiedy podglądam zawartość czyjegoś koszyka (och, nie mów mi tylko, że ty nie robisz tego samego!), zauważam, że każdy zapełnia go zieleniną.

Trudno dziś przejść obojętnie obok targów, straganów czy większego warzywniaka, nie zauważywszy różnego rodzaju zielonych warzyw – wszelakiego rodzaju zapakowanych sałat, główek kapusty, kiełków, brokułów, boćwiny, cukinii i wielu innych. Wraz z wciąż kiełkującą modą na zdrowe odżywianie zielenina staje się obowiązkową pozycją. Mimo to wielu ludzi zjada jedynie jedną czy dwie porcje warzyw dziennie, ograniczając się do sałatki lub przystawki.

Wniosek wynikający z tej książki jest jasny: naprawdę można jeść i, co ważniejsze, rozkoszować się większą ilością warzyw o zielonych liściach i innymi członkami „zielonej” rodziny warzyw. Czasy nudnych, rozmemłanych i ugotowanych kapusty czy brokułów odchodzą do lamusa. Pokażę ci, jak włączyć do twojej codziennej diety proste do przyrządzenia potrawy, którymi zajadać się będzie cała twoja rodzina, bez względu na porę czy okazję. Czy to śniadanie, lunch, kolacja, niedzielna kawa z przyjaciółmi czy rodzinne święto, sprawię, że zawsze będziesz miał na nie pomysł.
[fragment Wstępu, s. 6]

 O autorce

Jessica Nadel to autorka popularnego bloga zatytułowanego „Cupcakes AND Kale”. Pasjonatka zdrowej, lokalnej kuchni, opartej na daniach na bazie roślin. Uważa, że w diecie pełnej energetycznych i bogatych w składniki odżywcze potraw jest też miejsce na jedną czy nawet dwie babeczki. Jest właścicielką Oh My Bakeshop, piekarni specjalizującej się w naturalnych i organicznych wypiekach na zamówienie, przeznaczonych dla wegan. Mieszka w Ontario w Kanadzie.


Wydawnictwo: Illuminatio
Seria: Vivante
Tłumacz: Karolina Łachmacka
Ilość stron: 176
Oprawa: miękka
Format: 246×190 mm
ISBN: 9788364645945
EAN: 9788364645945

Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 07 kwiecień 2015.
Poprzednia strona Produkt 80 z 86
w kategorii Zdrowie
Następna strona
 
Pozostałe produkty z kategorii Zdrowie
 
 
Współczesna bioterapia, Marjan Ogorevc
Współczesna bioterapia, Marjan Ogorevc 43,00 zł
Kompednium wiedzy dla bioterapeutów i osób korzystających z metod naturalnego leczenia z podkreśleniem diagnostyki karmicznej oraz integralnej biorgonomii. Kiedy kilka lat temu autor założył szkołę dla bioterapeutów książka Współczesna bioterapia w swoim zamyśle pisana była jako podręcznik dla jej słuchaczy. Z czasem okazało się jednak, że równie chętnie sięgają po nią osoby zajmujące się innymi formami leczenia ... 
 
Rosyjski leksykon zdrowia. Ludowe metody przywracania równowagi duszy i ciała, Vadim Tschenze
Rosyjski leksykon zdrowia. Ludowe metody przywracania równowagi duszy i ciała, Vadim Tschenze 31,00 zł
Autor spisał  mądrość przodków w leksykonie w postaci alfabetycznych haseł, tworząc tym samym poradnik dla każdego, kto chce samodzielnie odzyskać zdrowie. Ty również dowiesz się, jak naturalnie wzmocnić swoją odporność i poprawić zdrowie eliminując powszechne choroby i dolegliwości fizyczne. Poznasz metody na uwolnienie się z sideł nałogu, pozbędziesz się złogów i dokonasz korekty swojej bioenergii oraz ... 
 
Święta nauka przodków – droga do uzdrowienia. Pierwotne rytuały, szamańskie praktyki i medycyna ludowa, N. Polizzi
Święta nauka przodków – droga do uzdrowienia. Pierwotne rytuały, szamańskie praktyki i ... 40,00 zł
Ty również możesz odblokować potencjał samouzdrawiania Miliony osób na całym świecie cierpią na różne choroby, które starają się pokonać za pomocą medycyny konwencjonalnej. Jednak nie zawsze okazuje się to skuteczne. Czy problem tkwi w zbyt słabych środkach medycznych, zaawansowaniu schorzenia czy może w samych pacjentach? A co, jeśli do uzdrowienia konieczne jest odkrycie prawdy o sobie i odblokowanie swojego potencjał ... 
 
Ziołowy ogród, Sandra Kynes
Ziołowy ogród, Sandra Kynes 35,00 zł
Ziołowy ogród, Sandra Kynes Podtytuł: Receptury dla zdrowia i urody Dowiedz się, jak uprawiać i używać ziół dla poprawy zdrowia i urody. Zioła to bogactwo natury o wspaniałych zastosowaniach zdrowotnych i kulinarnych, które jest w zasięgu ręki. Z tą książką poznasz najpopularniejsze i łatwe w uprawie zioła, które pomogą pozbyć się uciążliwych dolegliwości i polepszyć stan zdrowia. Ziołowy ogród zawiera ... 
 
Sekrety szeptuch, Vadim Tschenze
Sekrety szeptuch, Vadim Tschenze 35,00 zł
Podtytuł: Ludowe sposoby uzdrawiania Szeptuchy cieszą się wielkim zaufaniem. To osoby posiadające ogromną wiedzę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie, o dolegliwościach ciała, duszy i umysłu, które są ściśle ze sobą powiązane. Ich metody lecznicze opierają się na pracy z energią. Wykorzystują również zioła, okadzanie czy duchowe uzdrawianie. Towarzyszą temu różne rytuały z wykorzystaniem kart, kartek papieru, ... 
 
17 sierpień 2019
16758843 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2019 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.