Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml
Cena produktu: 14,50 zł
Zamawiana ilość:  
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Olej z nasion malin zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3, jest to idealna kombinacja dla skóry. Objawem niedoboru kwasów tłuszczowych w skórze jest osłabienie bariery ochronnej skóry, spowolniony proces gojenia, suchość naskórka, marszczenie i wiotczenie skóry, dermatozy, łuszczenie, stany zapalne, zwiększona skłonność do zaskórników i wyprysków oraz częste podrażnienie i zaczerwienienie skóry. Olej z pestek malin zawiera kwas elagowy (dimer kwasu galusowego), który posiada właściwości przeciwrakowe, zabezpiecza przed mutacją genów a także jest środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym. Olej z pestek malin zawiera również karotenoidy oraz flawonoidy. Olej ten bogaty w witaminę E w postaci alfa-tokoferolu oraz gamma- tokoferolu, które są bardzo dobrymi przeciwutleniaczami.

Zalecany jest dla osób, u których występują przebarwiania skórne, ponieważ wykazuje właściwości rozjaśniające. Gamma-tokoferol zapobiega tworzeniu przebarwień. Ma zdolność hamowania produkcji melaniny, która produkowana w nadmiarze pod wpływem promieni słonecznych, powoduje tworzenie się nieregularnych przebarwień. Wykazuje właściwości nawilżające i regenerujące, uelastycznia i natłuszcza skórę oraz ułatwia penetrację aktywnych składników w głąb skóry.

Olej ten posiada właściwości absorbowania promieniowania UV, badania mówią o poziomie SPF 28 – 50 SPF.

Wystarczy 2-3 krople wmasować w skórę twarzy lub dodać do kosmetyku, aby przekonać się o cudownych właściwościach tego oleju.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 24 wrzesień 2019.
  Produkt 1 z 10
w kategorii Oleje naturalne
Następna strona
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje naturalne
 
 
Olej z rokitnika BIO 10 ml
Olej z rokitnika BIO 10 ml 28,00 zł
Rokitnik jest bogaty w minerały, pierwiastki (żelazo, magnez, cynk, wapno, potas), karotenoidy, kwasy nienasycone tj. kwas linolowy, ß-karoten i witaminy B1, B2, B6, B9, C, E i H. Zawiera około 60% wielo-nienasycone kwasy tłuszczowe, które organizm potrzebuje do metabolizmu komórek, ale sam nie może produkować. Wysoka zawartość kwasu linolenowego (omega-3 kwasy tłuszczowe) ok. 25%. Nadaje się do intensywnej pielęgnacji suchej, ... 
 
Olejek kameliowy 100 ml
Olejek kameliowy 100 ml 36,00 zł
Kamelia to wiecznie zielony krzew herbaciany, który rośnie w rejonach Chin i Japonii. Olej kameliowy zwany jest „oliwą z oliwek Dalekiego Wschodu”. Olej ten nie zawiera aflatoksyn, za to charakteryzuje się dużą zawartością kwasu oleinowego - 78-86%, co nadaje mu właściwości silnie antyoksydacyjne. Jest naturalnym kosmetykiem, pomaga chronić skórę i zabezpieczać ją przed zmarszczkami. Zatrzymuje promieniowanie UV i ... 
 
Olej jojoba BIO 100 ml
Olej jojoba BIO 100 ml 23,00 zł
Olej jojoba to ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu jojoba (Simmondsia chinensis, Buxus chinensis). W niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C). Zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym ... 
 
Olej nagietkowy
Olej nagietkowy 25,50 zł
Do pielęgnacji skóry, włosów i w stanach zapalnych jelit. Olej nagietkowy, polecamy szczególnie: do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej w celu zastąpienia mleczka oraz śmietanki kosmetycznej przy skórze szczególnie wrażliwej do pielęgnacji skóry w zapaleniu złuszczającym skórę oraz rybiej łusce do smarowania warg z tendencjami do wysychania i pękania do wykonywania maseczek na włosy ... 
 
Olej kozieradkowy
Olej kozieradkowy 30,00 zł
Ze względu na swoje właściwości lecznicze olejek z nasion kozieradki może być wykorzystany w wielu naturalnych domowych metodach leczniczych i pielęgnacyjnych. Dzięki niemu uzyskać możemy wiele cennych korzyści dla zdrowia i urody.     Wspieranie leczenia cukrzycy Olej z kozieradki może być bardzo pomocny podczas leczenia cukrzycy. Poprzez włączenie go do diety zwiększyć możemy tolerancję glukozy, a to ... 
 
14 grudzień 2019
16979589 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2019 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.