Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Olejek arganowy BIO
Cena produktu: 24,00 zł
Zamawiana ilość:  
Olejek arganowy BIO
Producent Natura24
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
PRODUKT BIOLOGICZNY 100%

Drzewo arganowe jest jednym z najstarszych drzew na świecie. Drzewo arganowe dorasta do 10 metrów wysokości, a korona drzewa posiada średnicę do 14 metrów. By drzewo mogło egzystować i owocować w warunkach pustynnych musi posiadać korzenie sięgające wody gruntowej i tym właśnie szczyci się drzewo arganowe – jego korzenie dochodzą do 30 metrów głębokości w ziemi. Drzewo arganowe żyje i owocuje średnio 150-200 lat, dość często spotykane są egzemplarze około 400-letnie. Drzewo arganowe owocuje co drugi rok, a w latach szczególnie suchych robi sobie dodatkowo przerwy w owocowaniu.
Drzewo arganowe jest inaczej nazywane – „Drzewem Żelaznym“ jego ojczyzną jest Maroko, a konkretnie poludniowo-zachodnia część tego pięknego kraju, gdzie egzystuje około 20 mln. drzew.
Owoc arganowy jest wielkości małej śliwki, żółtego koloru, wewnątrz posiada gorzką masę z ok. 3 ziarnami orzecha. Skorupa orzecha arganowego jest 16 razy twardsza od skorupy orzecha laskowego.
Olej arganowy jest w swoim składzie i właściwościach na ludzki organizm absolutnie wyjątkowy i jedyny, szczególnie kiedy jest tłoczony na zimno i metodą ręczną. Na właściwości oleju arganowego naprowadzili nas mieszkańcy Maroka, którzy od swoich początków używają w życiu codziennym tego oleju, a jego właściwości zostały potwierdzone badaniami uczonych. Także farmacja powoli akceptuje działanie oleju arganowego. W 1998 roku UNESCO zaliczyło obszar, na którym rosną jak i samo drzewo arganowe do rezerwatów BIOSFERY Naszego Globu. Jednocześnie wprowadzono w życie wiele Projektów wspomagających utrzymanie rezerwatu jak i rozszerzenie badań dotyczących właściwości oleju arganowego.


WŁAŚCIWOŚCI OLEJU ARGANOWEGO

Olej arganowy, który już od dawien dawna służy narodowi marokańskiemu został zauważony przez resztę świata. Olej arganowy to wspaniały kosmetyk jak i środek leczniczy. Posiada lekko czerwonawy kolor i delikatny posmak orzeszków ziemnych, olej kosmetyczny jest dodatkowo poddawany obróbce gdzie traci swój czerwonawy kolor jak i posmak orzechowy. Składniki oleju arganowego to m.in.: tokopherole, phytosterole, triterpenalkohole, monoazylglyzerole i tłuczcze zarówno nasycone jak i nienasycone, a także tłuszcze OMEGA.

OLEJ ARGANOWY JAKO PRODUKT SPOŻYWCZY
Nadaje sie do spożycia jako dodatek i dressing do sałatek, jako marynata do mięs i innych produktów spożywczych itd. Olej arganowy nadaje sie bezpośrednio do spożycia, można go zakupić w kapsułkach jako czysty olej lub mieszankę z innym wartościowym olejem.

OLEJ ARGANOWY ŚRODEK LECZNICZY NR 1 -
Wielostronność OLEJU ARGANOWEGO przedstawiamy w kilku punktach.

Działanie ogólne oleju jako:
- antyoxydacyjne,
- dezynfekujące,
- zabijające grzyby,
- zabijające bakterie,
- Wpływające dodatnio na krążenie krwi,
- dające bezpośrednią wilgotność skórze,
- odmładzające skórę „ANTI-AGING“,
- wzmacniające układ odpornościowy.

Zastosowanie oleju w medycynie naturalnej:
- zmniejszanie ryzyka zachorowań na raka piersi, skóry, prostaty; posiada maksymalne antyoxydujące właściwości;
- przy chorobach układu krążeniowego: nadciśnienie tętnicze, problemy krążeniowe jak i choroby serca, zmniejsza ryzyko zawału serca, miażdżycy;
- w zapobieganiu choroby Alzheimera;
- w zapobieganiu choroby Parkinsona;
- w chorobach skórnych: łuszczyca, trądzik, neurodermitis, poparzeniach słonecznych i innych;
- przy problemach z włosami: wypadanie włosów, rozdwajanie się jak i ich ogólnie zły stan;
- przy problemach z CELLULITEM;
- w reumatycznym schorzeniu stawów;
- przy podwyższonych wartościach cholesterolu.


OLEJ ARGANOWY JAKO KOSMETYK
Największe swoje działanie posiada olej arganowy jako produkt ANTI-AGING.
Stosowany do demakijażu, maseczek kosmetycznych jak i masaży wspaniale pobudza krążenie krwi, wpływa odmładzająco na skórę jak i nadaje jej zewnętrzny niepowtarzalny wygląd. Nadaje się wspaniale do pielęgnacji niemowląt, zabezpieczając ciało przed odparzeniami i spełniając rolę w pielęgnacji ciała niemowlaka.

Reakcje uboczne po zastosowaniu oryginalnego oleju arganowego z Marokka są nieznane!
Wszystkie oleje jadalne możemy stosować także jako kosmetyk, różnica polega tylko na kolorze i zapachu, który może być niewygodny w kontakcie z innymi osobami.

DOKŁADNE PRZEPISY STOSOWANIA OLEJU ARGANOWEGO W ZAŁĄCZONEJ OBSZERNEJ ULOTCE DO PRODUKTU.

OLEJ ARGANOWY W MEDYCYNIE NATURALNEJ (wpływ oleju arganowego na ludzki organizm):
- układ oddechowy: nos, płuca, krtań, drogi oddechowe;
- aparat ruchowy: mięśnie, układ kostny, ścięgna, stawy, skóra, tkanka łączna;
- układ moczowy: nerki, przewody moczowe, pęcherz;
- system odpornościowy: szpik kostny i całościowy układ immunologiczny;
- układ krążenia: żyły, krew, serce, układ limfatyczny;
- układ trawienny: żołądek, trzustka, wątroba, przełyk, jelita;
- układ wzrokowy;
- układ słuchowy.

Spożywając podstawową ilość oleju arganowego codziennie, zapewniamy sobie trwałość własnego zdrowia, uznając zasadę: "lepiej zapobiegać niż leczyć".


ŹRÓDŁO:
Częsciowe tłumaczenie z książki „ARGAN-ÖL” autor Dr. Peter Schleicher


Pojemność 50 ml



Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 11 październik 2018.
Poprzednia strona Produkt 3 z 10
w kategorii Oleje naturalne
Następna strona
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje naturalne
 
 
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml 14,50 zł
Olej z nasion malin zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3, jest to idealna kombinacja dla skóry. Objawem niedoboru kwasów tłuszczowych w skórze jest osłabienie bariery ochronnej skóry, spowolniony proces gojenia, suchość naskórka, marszczenie i wiotczenie skóry, dermatozy, łuszczenie, stany zapalne, zwiększona skłonność do zaskórników i wyprysków oraz częste podrażnienie i ... 
 
Olej z rokitnika BIO 10 ml
Olej z rokitnika BIO 10 ml 28,00 zł
Rokitnik jest bogaty w minerały, pierwiastki (żelazo, magnez, cynk, wapno, potas), karotenoidy, kwasy nienasycone tj. kwas linolowy, ß-karoten i witaminy B1, B2, B6, B9, C, E i H. Zawiera około 60% wielo-nienasycone kwasy tłuszczowe, które organizm potrzebuje do metabolizmu komórek, ale sam nie może produkować. Wysoka zawartość kwasu linolenowego (omega-3 kwasy tłuszczowe) ok. 25%. Nadaje się do intensywnej pielęgnacji suchej, ... 
 
Olejek kameliowy 100 ml
Olejek kameliowy 100 ml 36,00 zł
Kamelia to wiecznie zielony krzew herbaciany, który rośnie w rejonach Chin i Japonii. Olej kameliowy zwany jest „oliwą z oliwek Dalekiego Wschodu”. Olej ten nie zawiera aflatoksyn, za to charakteryzuje się dużą zawartością kwasu oleinowego - 78-86%, co nadaje mu właściwości silnie antyoksydacyjne. Jest naturalnym kosmetykiem, pomaga chronić skórę i zabezpieczać ją przed zmarszczkami. Zatrzymuje promieniowanie UV i ... 
 
Olej jojoba BIO 100 ml
Olej jojoba BIO 100 ml 23,00 zł
Olej jojoba to ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu jojoba (Simmondsia chinensis, Buxus chinensis). W niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C). Zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym ... 
 
Olej nagietkowy
Olej nagietkowy 25,50 zł
Do pielęgnacji skóry, włosów i w stanach zapalnych jelit. Olej nagietkowy, polecamy szczególnie: do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej w celu zastąpienia mleczka oraz śmietanki kosmetycznej przy skórze szczególnie wrażliwej do pielęgnacji skóry w zapaleniu złuszczającym skórę oraz rybiej łusce do smarowania warg z tendencjami do wysychania i pękania do wykonywania maseczek na włosy ... 
 
21 październik 2019
16881148 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2019 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.