Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Olej żywokostowy z gojnikiem
Cena produktu: 38,00 zł
Zamawiana ilość:  
Olej żywokostowy z gojnikiem
Producent Natura24
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Do zewnętrznego stosowania przy bólach stawów, kręgosłupa, urazach, stłuczeniach.

Żywi kość, goi kość - czyli żywokost lekarski. Jest stosowany w medycynie od wieków, głównie przy problemach z tkanką kostną - skutecznie wspiera leczenie chorób kręgosłupa, stawu biodrowego, kolan, bóle reumatyczne, rwę kulszową.

Pomaga przy złamaniach, zwichnięciach i stłuczeniach. Jest niezastąpiony w stanach zapalnych ścięgien i zakrzepowym zapaleniu żył. Silnie rozgrzewa, a związki czynne przechodzą głęboko. Zawiera między innymi alantoinę, która pobudza tkanki do regeneracji, garbniki, substancje śluzowe, polifenole, auksyny - hormon, który łatwo tworzy nową tkankę i szybko leczy rany.
Olej z żywokostu sprawdza się również jako kosmetyk do twarzy i rąk. Regeneruje i napina pomarszczoną skórę, skuteczna jest zwłaszcza na zmarszczki wokół oczu. Olej żywokostowy wspiera leczenie problemów związanych z tkanką kostną, odmrożenia, oparzenia, złamania, stłuczenia, skręcenia, naciągnięcia w mięśniach, trudno gojące się tkanki, owrzodzenia żylakowe nóg. Jest także wspaniałym kosmetykiem przeciwzmarszczkowym, odbudowuje tkankę i likwiduje przebarwienia. Ziele, które niewiarygodnie wspomaga odbudowę skóry i kości - żywokost. Użyty zewnętrznie jest bardzo szybko wchłaniany przez skórę właściwą, przez co niewiarygodnie szybko przyspiesza odbudowę zniszczonych komórek (dzięki obecności alantoiny).

Sposób użycia: olej należy wsmarować lub wklepać wzdłuż kręgosłupa lub inną część ciała 2–3 razy dziennie.

Pojemność 100 ml



Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 11 październik 2018.
Poprzednia strona Produkt 10 z 10
w kategorii Oleje naturalne
 
 
Klienci zakupili także:
 
 
Klucz Nilu z lotosem, wisior
Klucz Nilu z lotosem, wisior 49,00 zł
To stary egipski talizman, który dawniej mogły nosić tylko małżonki faraonów. Jest symbolem nadziei, odmiany losu na lepsze, nowego życia w każdym znaczeniu tego słowa, energii kobiecej, mądrości i roztropności, a także subtelności i delikatności. Zapewnia silną ochronę przed każdego rodzaju niebezpieczeństwem, zagrożeniem czy atakiem tak fizycznym, jak i energetycznym. Przyciąga miłość i szczęście rodzinne. ... 
 
Organiczna pasta do zębów witaminowa – zdrowe dziąsła
Organiczna pasta do zębów witaminowa – zdrowe dziąsła 15,50 zł
Organiczna pasta do zębów z serii „Receptury babci Agafii” na bazie odpowiednio dobranych składników naturalnych. Pasta zawiera wiele witamin i eliminuje problem krwawienia dziąseł oraz hamuje rozwój paradontozy. Pasta delikatnie poleruje szkliwo zębów, przywracając im naturalny blask i biel. Naturalne drobnoziarniste składniki ścierne bezpiecznie i skutecznie usuwają zanieczyszczenia i naloty na zębach. Ponadto ... 
 
Gwiazda Arcygramy, charms - zawieszka
Gwiazda Arcygramy, charms - zawieszka 25,00 zł
Gwiazda Arcygramy w formie charmsu (czarmsu) - małego wisiorka z zapięciem. Dzięki temu może stać się elementem wyjątkowej bransoletki, naszyjnika czy też dowolnej rzeczy, przy której nasza fantazja zdecyduje się ją zamieścić. Gwiazda Arcygamy to stary chrześcijański symbol, potężny talizman, który podłącza człowieka do źródła Boskiej Energii, oczyszcza duszę i ciało, przyciąga pomyślność i materialny dobrobyt, ... 
 
Amulet szczęścia, olejek zapachowy
Amulet szczęścia, olejek zapachowy 6,90 zł
Najwyższej klasy olejek zapachowy Amulet Szczęścia charakteryzuje się wyjątkowo długotrwałym, oryginalnym i wzbudzającym zachwyt aromatem. Amulet Szczęścia, to olejek o mocnym, specyficznym zapachu. Mieszają się tu ze sobą woń cedru, piżma i aromatycznych żywic. Zapach klasycznie orientalny, intensywny i trudny do przeoczenia. Spodoba się miłośnikowi Wschodu o wyszukanym guście. Producent: Pachnący Kram. Materiał: ... 
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje naturalne
 
 
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml 14,50 zł
Olej z nasion malin zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3, jest to idealna kombinacja dla skóry. Objawem niedoboru kwasów tłuszczowych w skórze jest osłabienie bariery ochronnej skóry, spowolniony proces gojenia, suchość naskórka, marszczenie i wiotczenie skóry, dermatozy, łuszczenie, stany zapalne, zwiększona skłonność do zaskórników i wyprysków oraz częste podrażnienie i ... 
 
Olej z rokitnika BIO 10 ml
Olej z rokitnika BIO 10 ml 28,00 zł
Rokitnik jest bogaty w minerały, pierwiastki (żelazo, magnez, cynk, wapno, potas), karotenoidy, kwasy nienasycone tj. kwas linolowy, ß-karoten i witaminy B1, B2, B6, B9, C, E i H. Zawiera około 60% wielo-nienasycone kwasy tłuszczowe, które organizm potrzebuje do metabolizmu komórek, ale sam nie może produkować. Wysoka zawartość kwasu linolenowego (omega-3 kwasy tłuszczowe) ok. 25%. Nadaje się do intensywnej pielęgnacji suchej, ... 
 
Olejek kameliowy 100 ml
Olejek kameliowy 100 ml 36,00 zł
Kamelia to wiecznie zielony krzew herbaciany, który rośnie w rejonach Chin i Japonii. Olej kameliowy zwany jest „oliwą z oliwek Dalekiego Wschodu”. Olej ten nie zawiera aflatoksyn, za to charakteryzuje się dużą zawartością kwasu oleinowego - 78-86%, co nadaje mu właściwości silnie antyoksydacyjne. Jest naturalnym kosmetykiem, pomaga chronić skórę i zabezpieczać ją przed zmarszczkami. Zatrzymuje promieniowanie UV i ... 
 
Olej jojoba BIO 100 ml
Olej jojoba BIO 100 ml 23,00 zł
Olej jojoba to ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu jojoba (Simmondsia chinensis, Buxus chinensis). W niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C). Zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym ... 
 
Olej nagietkowy
Olej nagietkowy 25,50 zł
Do pielęgnacji skóry, włosów i w stanach zapalnych jelit. Olej nagietkowy, polecamy szczególnie: do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej w celu zastąpienia mleczka oraz śmietanki kosmetycznej przy skórze szczególnie wrażliwej do pielęgnacji skóry w zapaleniu złuszczającym skórę oraz rybiej łusce do smarowania warg z tendencjami do wysychania i pękania do wykonywania maseczek na włosy ... 
 
12 listopad 2019
16928228 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2019 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.