Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Olej z pestek z moreli z pipetą
Cena produktu: 22,00 zł
Zamawiana ilość:  
Olej z pestek z moreli z pipetą
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Olej firmy BioOlja jest wolny od GMO i CMR. Głównymi składnikami chemicznymi oleju z pestek moreli są nienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają utrzymać zdrową i mocną skórę, stymulując regenerację komórek oraz utrzymując promienność i nawodnienie. Stanowią one ponad 90% składu oleju. Kwas oleinowy (od 58 do 74%), kwas linolowy (od 20 do 32%) a także kwasy alfa-linolenowy, palmitynowy, stearynowy oraz dużo witaminy A i witaminy E. Ten kojący olej łatwo nakłada się miejscowo, ponieważ jego rzadka konsystencja pozwala mu szybko wchłaniać się, wnikając głęboko w skórę, pozostawiając ją gładką i miękką w dotyku.

Przeznaczenie: olej z pestek moreli nadaje się do każdego rodzaju cery, także z atopowym zapaleniem skóry.

Właściwości oleju:

Stosowany miejscowo olej z pestek moreli działa nawilżająco na suchą, wrażliwą skórę oraz wygładza przebarwienia, zmarszczki, drobne linie i inne objawy typowe dla dojrzewającej skóry. Wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawia, że nie jest tłusty, a połączenie kwasów oleinowego, linolowego i linolenowego pomaga łagodzić i zapobiegać trądzikowi. Osoby z alergią na orzechy, które chcą doświadczyć zdrowotnych właściwości olejków, takich jak olej ze słodkich migdałów, mogą skorzystać z zastąpienia go olejem z pestek moreli, lżejszą, wzbogacającą alternatywą, idealną do stosowania na dojrzałą skórę.

Olej z pestek moreli działa łagodząco na problemy związane ze sztywnością i bólem stawów, a także objawami przeziębienia, kaszlu i zaparć. Często stosuje się go również w celu rozwiązania problemu wypadania włosów po wmasowaniu w skórę i włosy. Stosowany na swędzącą, spierzchniętą, zranioną lub obolałą skórę ułatwia szybsze gojenie, nie pozostawiając tłustej pozostałości. Jest idealny do stosowania na skórę ze skłonnością do trądziku lub skóry z wypryskami i może być dodawany do naturalnych domowych kremów nawilżających do twarzy i ciała.

Podsumowując - w jaki sposób Twoja skóra skorzysta z olejku ?

- Doskonale nawilża wysuszoną skórę,

- Wygładza przebarwienia,

- Redukuje zmarszczki i objawy typowe dla dojrzewającej skóry,

- Przyspiesza gojenie ran,

- Pomaga zapobiegać wypadaniu włosów,

- Łagodzi stany zapalne oraz podrażnienia skóry,

- Osoby z alergią na orzechy, które chcą doświadczyć zdrowotnych właściwości olejów, takich jak olej ze słodkich migdałów, mogą zastąpić go olejem z pestek moreli.

Jak stosować?

Olej z pestek moreli można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę i włosy,

Idealny do kąpieli - przyniesie ulgę i pozostawi skórę nawilżoną,

Świetnie sprawdzi się jako nawilżająca maseczka do twarzy,

Olej z pestek moreli możesz także stosować do spierzchniętych i suchych ust, • Jest doskonałym dodatkiem do szamponów i odżywek dla zniszczonych włosów.

Pojemność: 50 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 03 lipiec 2020.
Poprzednia strona Produkt 3 z 6
w kategorii Oleje kosmetyczne
Następna strona
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje kosmetyczne
 
 
Olej z czarnuszki
Olej z czarnuszki 68,00 zł
Olej z nasion czarnuszki charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych – zwłaszcza kwasu linolowego. Olej z nasion czarnuszki egipskiej był stosowany już od starożytności. Czarnuszka nazywana była "złotem faraonów". W świecie arabskim czarnuszka nawet dzisiaj jest uważana za panaceum. Można tam często spotkać się ze stwierdzeniem, że „czarnuszka leczy wszystko" Pełni ... 
 
Olej z pestek z śliwek z pipetą
Olej z pestek z śliwek z pipetą 44,00 zł
Ponieważ jest bogaty w kwas oleinowy, olej z pestek śliwek głęboko wchłania się w skórę, chroni przed utratą wody, wygładza i zmiękcza. Ze względu na zawartą w nim witaminę E i niską podatność na utlenianie pomaga spowalniać nieuniknione procesy starzenia skóry. Kwas linolowy zawarty w oleju z nasion śliwki przyczynia się do naturalnych procesów regeneracyjnych skóry, a tym samym może poprawić zdolność skóry do ... 
 
Kosmetyczny olej konopny
Kosmetyczny olej konopny 24,50 zł
Idealny do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry. Olejek nawilża, zmiękcza i zapewnia elastyczność. To wspaniałe narzędzie, które pomoże pielęgnować młodość i naturalne piękno Twojej skóry. Wygładzi drobne zmarszczki i ukoi podrażnioną skórę. Olej z konopi nadaje się do pielęgnacji twarzy, skóry dłoni i włosów, chroni przed wpływem środowiska, łupieżem, odwodnieniem i promieniami UV. Zapewnia ... 
 
Kosmetyczny olej migdałowy
Kosmetyczny olej migdałowy 13,50 zł
Olej z pestek migdałów zawiera glukozydy, witaminy A, B1, B2, B6, E i F, minerały, substancje białkowe i enzym emulsję. W składzie kwasów tłuszczowych dominują kwasy oleinowy, linolowy i palmitynowy. Działanie: Nadaje elastyczność i poprawia koloryt skóry każdego rodzaju. Jest niezbędnym rozwiązaniem kosmetycznym dla skóry suchej lub zwietrzałej, zmiękcza, rewitalizuje, eliminuje łuszczenie i napięcie. Łagodzi wrażliwą ... 
 
Kosmetyczny olej z pestek winogron
Kosmetyczny olej z pestek winogron 12,00 zł
Surowcami do produkcji są nasiona winogron (nasiona), które są powszechnie uprawiane w wielu krajach o umiarkowanym klimacie podzwrotnikowym. Popularny w kosmetyce olej jest bogaty w kwas linolowy, zawiera witaminy, minerały, białko, a także niewielką ilość witaminy E, naturalny chlorofil i cenne przeciwutleniacze (procyjanidy). Działanie: Korzystny wpływ na stan i wygląd każdego rodzaju skóry. Szczególnie polecany do ... 
 
04 sierpień 2020
17436618 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2020 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.