Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Olej kocankowy
Cena produktu: 30,00 zł
Zamawiana ilość:  
Olej kocankowy
Producent PHU Lawenda
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Kocanka (łac. Helichrysum, helios - słońce, chrysos - złoto) to roślina wieloletnia z rodziny astrowatych. Kwiatostan kocanki zawiera flawonoidy, żółte barwniki, ftalidy, olejki eteryczne, kumaryny, karotenoidy, triterpeny, woski. Dzięki bogatemu składowi roślina ta posiada wiele zalet. Wśród właściwości kocanki najczęściej wymienia się: działanie żółciotwórcze, regeneracja wątroby, oczyszczanie i odtruwanie organizmu, zmniejszanie napięcia mięśni gładkich jelit i dróg żółciowych, nieznaczne pobudzanie wydzielania soków trawiennych, zwiększenie przyswajania składników pokarmowych, zmniejszenie stanu zapalnego błony śluzowej żołądka, przeciwdziałanie powstawania stresu oksydacyjnego, lekkie działanie moczopędne i bakteriobójcze.
Kocankę wykorzystuje się przede wszystkim przy niewydolności wątroby, stanach zapalnych dróg żółciowych, zaburzeniach trawiennych wynikających z zastoju żółci, a także pomocniczo w kamicy żółciowej i po przebytych operacjach dróg żółciowych. Substancje czynne tej rośliny (flawonoidy, kwasy fenolowe, terpeny, kempferol, kwercytyna, olejki eteryczne, itp.) działają przeciwzapalnie, antyseptycznie, rozkurczowo, żółciopędnie i ochronnie na miąższ wątroby. Wyciągi z jej kwiatów posiadają również właściwości moczopędne, odtruwające, przeciwartretyczne i są używane w leczeniu zatruć, obrzęków i dny moczanowej, a także stymulują sekrecyjne funkcje trzustki. Kocanka sprawdza się również w kuracji chorób układu oddechowego, np. stanach zapalnych, kaszlu, bólu gardła.


Olej kocankowy, polecamy szczególnie:
- do smarowania blizn i rozstępów,
- do picia w zaburzeniach wydzielania żółci,
- doskonały dodatek do mięs i sosów oraz gulaszu.


Waga 100 g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 27 luty 2019.
Poprzednia strona Produkt 6 z 10
w kategorii Oleje naturalne
Następna strona
 
Klienci zakupili także:
 
 
Universal Goddes Tarot - karty Tarota + instrukcja w języku polskim
Universal Goddes Tarot - karty Tarota + instrukcja w języku polskim 64,50 zł
Tarot Bogiń. Tę talię kart Tarota powinna mieć każda kobieta-tarocistka. Jest jak najlepszy talizman chroniący poprzez mądrość pokoleń kobiet wszystkich kultur i tradycji. Przemawia głosem kobiet wiedzących, szamanek i uzdrowicielek. Medytacja tej talii sprowadza zrozumienie i wiedzę. Praca z nią daje nadzwyczajne efekty i sprawdza się przy każdym pytaniu, a szczególnie w prognozie przyszłości, analizie spraw osobistych, ... 
 
Sensual Wicca Tarot - karty Tarota + instrukcja w języku polskim
Sensual Wicca Tarot - karty Tarota + instrukcja w języku polskim 58,20 zł
Zmysłowy Tarot Wicca – klasyczna wiccańska talia kart Tarota, odwołująca się do pogańskich mitów i wierzeń. Sięga bardzo głęboko w podświadomość pytającego i wydobywa na światło dzienne zadziwiające informacje. Szczególną uwagę zwracają na siebie swoim ciekawym opracowaniem Młodsze Arkana. Talia nadaje się nie tylko do przepowiadania przyszłości, ale także do precyzyjnych odpowiedzi na pytania związane z karmą ... 
 
Magiczne kalendarium, książka za autografem, A. A. Chrzanowska
Magiczne kalendarium, książka za autografem, A. A. Chrzanowska 36,00 zł
Ta książka nie jest kalendarzem, ale sposobem na pozytywne i mądre zorganizowanie swego życia. Kalendarium nie jest związane z żadnym rokiem i korzystać można z niego w dowolnym momencie. Tu dzień po dniu, niezależnie od roku, podane są wskazówki, jakim sprawom dany dzień sprzyja, a dla jakich jest niekorzystny. Opowiada, kiedy warto zrobić rytuał na ochronę, oczyszczenie czy wzmocnienie jakiejś sfery życia. Sugeruje jakie ... 
 
Runes - Oracle Cards
Runes - Oracle Cards 48,00 zł
Rune Oracle - Przepowiednia Runiczna             Rune Oracle to obrazkowa talia kart runicznych, która czyni przesłanie run zrozumiałym nawet dla laika, zaś zaawansowani runolodzy znajdą w nich potężne pokłady wiedzy ezoterycznej. Dzięki czytelnej symbolice interpretacja rozkładów runicznych staje się znacznie łatwiejsza i bardziej zrozumiała. Po zainicjowaniu służą ... 
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje naturalne
 
 
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml
Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10 ml 14,50 zł
Olej z nasion malin zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3, jest to idealna kombinacja dla skóry. Objawem niedoboru kwasów tłuszczowych w skórze jest osłabienie bariery ochronnej skóry, spowolniony proces gojenia, suchość naskórka, marszczenie i wiotczenie skóry, dermatozy, łuszczenie, stany zapalne, zwiększona skłonność do zaskórników i wyprysków oraz częste podrażnienie i ... 
 
Olej z rokitnika BIO 10 ml
Olej z rokitnika BIO 10 ml 28,00 zł
Rokitnik jest bogaty w minerały, pierwiastki (żelazo, magnez, cynk, wapno, potas), karotenoidy, kwasy nienasycone tj. kwas linolowy, ß-karoten i witaminy B1, B2, B6, B9, C, E i H. Zawiera około 60% wielo-nienasycone kwasy tłuszczowe, które organizm potrzebuje do metabolizmu komórek, ale sam nie może produkować. Wysoka zawartość kwasu linolenowego (omega-3 kwasy tłuszczowe) ok. 25%. Nadaje się do intensywnej pielęgnacji suchej, ... 
 
Olejek kameliowy 100 ml
Olejek kameliowy 100 ml 36,00 zł
Kamelia to wiecznie zielony krzew herbaciany, który rośnie w rejonach Chin i Japonii. Olej kameliowy zwany jest „oliwą z oliwek Dalekiego Wschodu”. Olej ten nie zawiera aflatoksyn, za to charakteryzuje się dużą zawartością kwasu oleinowego - 78-86%, co nadaje mu właściwości silnie antyoksydacyjne. Jest naturalnym kosmetykiem, pomaga chronić skórę i zabezpieczać ją przed zmarszczkami. Zatrzymuje promieniowanie UV i ... 
 
Olej jojoba BIO 100 ml
Olej jojoba BIO 100 ml 23,00 zł
Olej jojoba to ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu jojoba (Simmondsia chinensis, Buxus chinensis). W niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C). Zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym ... 
 
Olej nagietkowy
Olej nagietkowy 25,50 zł
Do pielęgnacji skóry, włosów i w stanach zapalnych jelit. Olej nagietkowy, polecamy szczególnie: do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej w celu zastąpienia mleczka oraz śmietanki kosmetycznej przy skórze szczególnie wrażliwej do pielęgnacji skóry w zapaleniu złuszczającym skórę oraz rybiej łusce do smarowania warg z tendencjami do wysychania i pękania do wykonywania maseczek na włosy ... 
 
16 październik 2019
16874357 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2019 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.