Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Olej z czarnuszki
Cena produktu: 68,00 zł
Zamawiana ilość:  
Olej z czarnuszki
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Olej z nasion czarnuszki charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych – zwłaszcza kwasu linolowego. Olej z nasion czarnuszki egipskiej był stosowany już od starożytności. Czarnuszka nazywana była "złotem faraonów". W świecie arabskim czarnuszka nawet dzisiaj jest uważana za panaceum. Można tam często spotkać się ze stwierdzeniem, że „czarnuszka leczy wszystko"

Pełni funkcję przeciwutleniacza, który stabilizuje i chroni nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy wchodzące w skład błon komórkowych przed uszkodzeniem ze strony wolnych rodników. Skóra po systematycznym stosowaniu oleju z czarnuszki odzyskuje elastyczność, następuje szybka regeneracja naskórka. Zapobiega wypadaniu i regeneruje końcówki włosów.

Działa antybakteryjnie i zwalcza trądzik. Olej polecany jest szczególnie osobom mającym egzemy, zmiany trądzikowe, opalającym się w solarium.

Działanie:

hipoglikemiczne, przeciwbólowe, przeciwzapalne, silnie antybiotyczne (antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze), przeciwpasożytnicze, rozkurczowe, przeciwobrzękowe, odtruwające, uspokajające, immunostymulujące (pobudza proliferację limfocytów, syntezę interferonu, zwiększa liczbę limfocytów cytotoksycznych, NK i B).

Stosowanie: niewielką ilość oleju rozsmarować w dłoniach i nakładać na skórę twarzy i ciała.

Pojemność 100 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 07 lipiec 2020.
Poprzednia strona Produkt 6 z 6
w kategorii Oleje kosmetyczne
 
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje kosmetyczne
 
 
Olej z pestek z śliwek z pipetą
Olej z pestek z śliwek z pipetą 44,00 zł
Ponieważ jest bogaty w kwas oleinowy, olej z pestek śliwek głęboko wchłania się w skórę, chroni przed utratą wody, wygładza i zmiękcza. Ze względu na zawartą w nim witaminę E i niską podatność na utlenianie pomaga spowalniać nieuniknione procesy starzenia skóry. Kwas linolowy zawarty w oleju z nasion śliwki przyczynia się do naturalnych procesów regeneracyjnych skóry, a tym samym może poprawić zdolność skóry do ... 
 
Olej z pestek z moreli z pipetą
Olej z pestek z moreli z pipetą 22,00 zł
Olej firmy BioOlja jest wolny od GMO i CMR. Głównymi składnikami chemicznymi oleju z pestek moreli są nienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają utrzymać zdrową i mocną skórę, stymulując regenerację komórek oraz utrzymując promienność i nawodnienie. Stanowią one ponad 90% składu oleju. Kwas oleinowy (od 58 do 74%), kwas linolowy (od 20 do 32%) a także kwasy alfa-linolenowy, palmitynowy, stearynowy oraz dużo witaminy A i ... 
 
Kosmetyczny olej konopny
Kosmetyczny olej konopny 24,50 zł
Idealny do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry. Olejek nawilża, zmiękcza i zapewnia elastyczność. To wspaniałe narzędzie, które pomoże pielęgnować młodość i naturalne piękno Twojej skóry. Wygładzi drobne zmarszczki i ukoi podrażnioną skórę. Olej z konopi nadaje się do pielęgnacji twarzy, skóry dłoni i włosów, chroni przed wpływem środowiska, łupieżem, odwodnieniem i promieniami UV. Zapewnia ... 
 
Kosmetyczny olej migdałowy
Kosmetyczny olej migdałowy 13,50 zł
Olej z pestek migdałów zawiera glukozydy, witaminy A, B1, B2, B6, E i F, minerały, substancje białkowe i enzym emulsję. W składzie kwasów tłuszczowych dominują kwasy oleinowy, linolowy i palmitynowy. Działanie: Nadaje elastyczność i poprawia koloryt skóry każdego rodzaju. Jest niezbędnym rozwiązaniem kosmetycznym dla skóry suchej lub zwietrzałej, zmiękcza, rewitalizuje, eliminuje łuszczenie i napięcie. Łagodzi wrażliwą ... 
 
Kosmetyczny olej z pestek winogron
Kosmetyczny olej z pestek winogron 12,00 zł
Surowcami do produkcji są nasiona winogron (nasiona), które są powszechnie uprawiane w wielu krajach o umiarkowanym klimacie podzwrotnikowym. Popularny w kosmetyce olej jest bogaty w kwas linolowy, zawiera witaminy, minerały, białko, a także niewielką ilość witaminy E, naturalny chlorofil i cenne przeciwutleniacze (procyjanidy). Działanie: Korzystny wpływ na stan i wygląd każdego rodzaju skóry. Szczególnie polecany do ... 
 
03 sierpień 2020
17434891 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2020 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.