Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Kosmetyczny olej z pestek winogron
Cena produktu: 12,00 zł
Zamawiana ilość:  
Kosmetyczny olej z pestek winogron
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Surowcami do produkcji są nasiona winogron (nasiona), które są powszechnie uprawiane w wielu krajach o umiarkowanym klimacie podzwrotnikowym. Popularny w kosmetyce olej jest bogaty w kwas linolowy, zawiera witaminy, minerały, białko, a także niewielką ilość witaminy E, naturalny chlorofil i cenne przeciwutleniacze (procyjanidy).

Działanie:

Korzystny wpływ na stan i wygląd każdego rodzaju skóry. Szczególnie polecany do ukierunkowanej pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej. Oczyszcza skórę, zapobiegając jej zanieczyszczeniu i tworzeniu się czarnych plam, napina pory, eliminuje tłusty połysk i matuje

Spowalnia proces starzenia się skóry, wspomaga odmładzanie komórek naskórka, poprawia elastyczność, redukuje zmarszczki Nawilża skórę i utrzymuje niezbędny poziom wilgoci przez długi czas Zapewnia tonizujący i odświeżający efekt na wiotkiej skórze. Dba o skórę w dekolcie, napina, zapewnia elastyczność. Minimalizuje pojawienie się cellulitu, wygładzając teksturę skóry w obszarach problematycznych. Aktywizuje krążenie krwi, wzmacnia ściany naczyń włosowatych, jest zapobieganiem trądziku różowatemu. Łagodzi stany zapalne, trądzik, różnego rodzaju zapalenie skóry, wykazując wyraźne właściwości ściągające. Leczy drobne pęknięcia w skórze, skaleczenia, otarcia dzięki właściwościom antyseptycznym. Wzbogaca kosmetyki do włosów, przywraca strukturę matowych i osłabionych włosów.
Zalecenia dotyczące stosowania:
Olej roślinny można stosować w czystej postaci, zmieszany z innymi olejami roślinnymi lub działać jako baza dla olejków eterycznych. Olej z pestek winogron ma zdolność regulowania wydzielania sebum i zwężania porów bez ich zanieczyszczenia, olej z pestek winogron jest idealny dla skóry tłustej i mieszanej. Do wzbogacania kosmetyków (kremów, szamponów, balsamów, mleka), jako podstawa masek kosmetycznych, do masażu, wzmocnienia płytki paznokcia i naskórka, jako podstawa maseczek do włosów. 

Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętych fiolkach, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, poza zasięgiem dzieci, w temperaturze od 5°C do 25°C

Opakowanie: 50 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 28 luty 2020.
  Produkt 1 z 3
w kategorii Oleje kosmetyczne
Następna strona
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje kosmetyczne
 
 
Kosmetyczny olej konopny
Kosmetyczny olej konopny 24,50 zł
Idealny do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry. Olejek nawilża, zmiękcza i zapewnia elastyczność. To wspaniałe narzędzie, które pomoże pielęgnować młodość i naturalne piękno Twojej skóry. Wygładzi drobne zmarszczki i ukoi podrażnioną skórę. Olej z konopi nadaje się do pielęgnacji twarzy, skóry dłoni i włosów, chroni przed wpływem środowiska, łupieżem, odwodnieniem i promieniami UV. Zapewnia ... 
 
Kosmetyczny olej migdałowy
Kosmetyczny olej migdałowy 13,50 zł
Olej z pestek migdałów zawiera glukozydy, witaminy A, B1, B2, B6, E i F, minerały, substancje białkowe i enzym emulsję. W składzie kwasów tłuszczowych dominują kwasy oleinowy, linolowy i palmitynowy. Działanie: Nadaje elastyczność i poprawia koloryt skóry każdego rodzaju. Jest niezbędnym rozwiązaniem kosmetycznym dla skóry suchej lub zwietrzałej, zmiękcza, rewitalizuje, eliminuje łuszczenie i napięcie. Łagodzi wrażliwą ... 
 
30 maj 2020
17317590 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2020 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.