Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Kosmetyczny olej migdałowy
Cena produktu: 13,50 zł
Zamawiana ilość:  
Kosmetyczny olej migdałowy
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Olej z pestek migdałów zawiera glukozydy, witaminy A, B1, B2, B6, E i F, minerały, substancje białkowe i enzym emulsję. W składzie kwasów tłuszczowych dominują kwasy oleinowy, linolowy i palmitynowy.

Działanie:

Nadaje elastyczność i poprawia koloryt skóry każdego rodzaju. Jest niezbędnym rozwiązaniem kosmetycznym dla skóry suchej lub zwietrzałej, zmiękcza, rewitalizuje, eliminuje łuszczenie i napięcie. Łagodzi wrażliwą skórę, wyraźnie łagodząc stany zapalne i podrażnienia. Nawilża dojrzałą skórę, redukuje drobne zmarszczki na twarzy

Nadaje aksamitną skórę i piękny równomierny kolor. Równoważy tłustą skórę, normalizuje pracę gruczołów łojowych, zwęża pory i usuwa tłusty połysk. Eliminuje stany zapalne w wyprysku, suchym zapaleniu skóry, opryszczce. Wspomaga gojenie małych ran i oparzeń, wykazując zdolności regeneracyjne. Dba o delikatną skórę ust i powiek. Działa antycellulitowo, wygładza powierzchnię skóry. Pielęgnacja włosów, zapobieganie wypadaniu włosów i stymulowanie ich wzrostu. Przyspiesza wzrost brwi i rzęs 

Zalecenia dotyczące stosowania:
Olej roślinny można stosować w czystej postaci, zmieszany z innymi olejami roślinnymi lub działać jako baza dla olejków eterycznych. Olejek ze słodkich migdałów to lekki środek odżywczy o delikatnej konsystencji, aktywnie stosowany w kosmetologii do pielęgnacji skóry i włosów. Sprawia, że skóra jest bardziej równa, elastyczna. Olejek ze słodkich migdałów służy do pielęgnacji nadmiernie suchej i zapalnej skóry. Do wzbogacania kosmetyków (kremów, szamponów, balsamów, mleka), jako podstawa masek kosmetycznych, do masażu, wzmocnienia płytki paznokcia i naskórka, jako podstawa maseczek do włosów.

Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętych fiolkach, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, poza zasięgiem dzieci, w temperaturze od 5°C do 25°C.

Opakowanie: 50 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 28 luty 2020.
Poprzednia strona Produkt 2 z 6
w kategorii Oleje kosmetyczne
Następna strona
 
Klienci zakupili także:
 
 
Orchidea -  kadzidełko
Orchidea - kadzidełko 3,20 zł
Orchidea emanuje wyrazistym i dostojnym zapachem. To prawdziwie arystokratyczna woń, od dawna znajdująca uznanie władców i osób o błękitnej krwi. Przywołuje nastrój piękna i bogactwa, na długo pozostając w pamięci. Pobudza zmysły, daje poczucie wartości własnej. Ten wyjątkowy aromat potrafi zlikwidować wszelkiego rodzaju niepokoje, obawy i brak pewności siebie. Czyni każde wnętrze wyjątkowym, każdy nastrój ... 
 
Bindruna chroniąca środki transportu
Bindruna chroniąca środki transportu 12,00 zł
Bindruna jest to połączenie dwóch run, które wzajemnie wpływając na siebie podwajają swoje oddziaływanie. Chroni środki transportu przed kradzieżą, wypadkiem, przedwczesnym psuciem się części zasadniczych i podzespołów. Odbija złe życzenia, uroki i negatywną energię zarówno od właściciela, jak i od samego pojazdu. Należy ją mieć przy sobie znajdując się w jakimkolwiek środku transportu lub umieścić w dowolnym ... 
 
Runy lustrzane na usunięcie konfliktu
Runy lustrzane na usunięcie konfliktu 17,00 zł
Skrypt w formie lustrzanego odbicia o bardzo mocnym oddziaływaniu zapewniający likwidację konfliktów i nieporozumień, harmonizujący relacje międzyludzkie, wprowadzający dobrą atmosferę w kontaktach. Należy umieścić go nosić przy sobie. Nie musi być widoczny, żeby skutecznie oddziaływać. Runy lustrzane mają wyjątkowo mocne oddziaływanie i ich dobór wymaga dużej wiedzy runicznej, dlatego osobiście wykonuje je i ... 
 
Kurkuma
Kurkuma 2,70 zł
Kurkuma firmy Digesta 30 gram. Idealna porcja do domu, najwyższa jakość. Gramatura 3 razy większa niż w sklepach! Nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt. Kurkuma jest naturalnym barwnikiem, który zabarwia na kolor żółty. Pochodzenie: Indie Zastosowanie: naturalny barwnik do zabarwiania ryżu, ziemniaków, sosów. Do ciast, wypieków. Ma również właściwości lecznicze, wzmacnia i uodparnia organizm. 
 
Pozostałe produkty z kategorii Oleje kosmetyczne
 
 
Olej z czarnuszki
Olej z czarnuszki 68,00 zł
Olej z nasion czarnuszki charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych – zwłaszcza kwasu linolowego. Olej z nasion czarnuszki egipskiej był stosowany już od starożytności. Czarnuszka nazywana była "złotem faraonów". W świecie arabskim czarnuszka nawet dzisiaj jest uważana za panaceum. Można tam często spotkać się ze stwierdzeniem, że „czarnuszka leczy wszystko" Pełni ... 
 
Olej z pestek z śliwek z pipetą
Olej z pestek z śliwek z pipetą 44,00 zł
Ponieważ jest bogaty w kwas oleinowy, olej z pestek śliwek głęboko wchłania się w skórę, chroni przed utratą wody, wygładza i zmiękcza. Ze względu na zawartą w nim witaminę E i niską podatność na utlenianie pomaga spowalniać nieuniknione procesy starzenia skóry. Kwas linolowy zawarty w oleju z nasion śliwki przyczynia się do naturalnych procesów regeneracyjnych skóry, a tym samym może poprawić zdolność skóry do ... 
 
Olej z pestek z moreli z pipetą
Olej z pestek z moreli z pipetą 22,00 zł
Olej firmy BioOlja jest wolny od GMO i CMR. Głównymi składnikami chemicznymi oleju z pestek moreli są nienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają utrzymać zdrową i mocną skórę, stymulując regenerację komórek oraz utrzymując promienność i nawodnienie. Stanowią one ponad 90% składu oleju. Kwas oleinowy (od 58 do 74%), kwas linolowy (od 20 do 32%) a także kwasy alfa-linolenowy, palmitynowy, stearynowy oraz dużo witaminy A i ... 
 
Kosmetyczny olej konopny
Kosmetyczny olej konopny 24,50 zł
Idealny do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry. Olejek nawilża, zmiękcza i zapewnia elastyczność. To wspaniałe narzędzie, które pomoże pielęgnować młodość i naturalne piękno Twojej skóry. Wygładzi drobne zmarszczki i ukoi podrażnioną skórę. Olej z konopi nadaje się do pielęgnacji twarzy, skóry dłoni i włosów, chroni przed wpływem środowiska, łupieżem, odwodnieniem i promieniami UV. Zapewnia ... 
 
Kosmetyczny olej z pestek winogron
Kosmetyczny olej z pestek winogron 12,00 zł
Surowcami do produkcji są nasiona winogron (nasiona), które są powszechnie uprawiane w wielu krajach o umiarkowanym klimacie podzwrotnikowym. Popularny w kosmetyce olej jest bogaty w kwas linolowy, zawiera witaminy, minerały, białko, a także niewielką ilość witaminy E, naturalny chlorofil i cenne przeciwutleniacze (procyjanidy). Działanie: Korzystny wpływ na stan i wygląd każdego rodzaju skóry. Szczególnie polecany do ... 
 
20 wrzesień 2020
17529901 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2020 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.