Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Dieta dobrych produktów, Bednarczyk-Witoszek Ewa
Cena produktu: 46,00 zł
Zamawiana ilość:  
Dieta dobrych produktów, Bednarczyk-Witoszek Ewa
Producent Kos
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Ewa Bednarczyk-Witoszek, urodziła się w 1963 roku, ukończyła wydział lekarski Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Uzyskała drugi stopień specjalizacji z zakresu laryngologii. Diety w różnych dziedzinach medycyny zgłębia już od 25 lat.

Książka prezentuje autorską Dietę Dobrych Produktów (DDP) oraz przedstawia jak poruszać się po różnorakim zaopatrzeniu organizmu celem nie obciążania jednego, zwykle nadużywanego szlaku metabolicznego. DDP chroni przed infekcjami, likwiduje wszechobecne nadciśnienie samoistne, nadwagę i nękające większość ludzi – dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Odkrycie i opisanie w niniejszej książce przyczyn Fenomenu Brzasku (wysoka poranna glukoza – jeszcze przed pierwszym posiłkiem) w cukrzycy I i II jest kamieniem milowym w dietetyce dotyczącej zarówno starzenia się jak i powstawania nowotworów.

DDP zaleca obserwowanie objawów po zjedzonym posiłku i wyciągnięcie wniosków celem poprawy stanu swojego zdrowia.


Wydawnictwo: Kos
Ilość stron: 456
Oprawa: miękka
Format 170x240 mm
ISBN 978-83-7649-085-4
EAN 9788376490854


Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 14 styczeń 2014.
Poprzednia strona Produkt 29 z 32
w kategorii Zdrowe odżywianie
Następna strona
 
Pozostałe produkty z kategorii Zdrowe odżywianie
 
 
Fermentacja warzyw, Christopher Shockey Kirsten Shockey
Fermentacja warzyw, Christopher Shockey Kirsten Shockey 48,00 zł
Podtytuł: Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół Must have  wszystkich kulinarnych maniaków i odkrywców nowych, niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć swoją przygodę z fermentacją. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty i pikli, a także zaskocz wszystkich takimi pysznościami jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. W tej ... 
 
Co powinniśmy jadać a czego unikać, Ewa Bednarczyk-Witoszek
Co powinniśmy jadać a czego unikać, Ewa Bednarczyk-Witoszek 34,00 zł
Podtytuł: Dieta optymalna Dr Ewa Bednarczyk-Witoszek jest lekarzem specjalistą laryngologiem. Stworzyła własną propozycję diety dobrych i złych produktów w oparciu o niskowęglowodanowe zasady diety optymalnej. Napisała książkę dla zwykłych „zjadaczy chleba”, którzy chcą się pozbyć chorób i innych dolegliwości jak najmniejszym kosztem. Pasjonująca lektura prezentująca nowatorskie podejście do procesu ... 
 
Dzika fermentacja, Sandor Ellix Katz
Dzika fermentacja, Sandor Ellix Katz 41,80 zł
Podtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor "The New York Times" powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną ... 
 
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących, Sergei Boutenko
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących, Sergei Boutenko 39,90 zł
Podtytuł: Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion   Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko.  Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony ... 
 
Planeta grubasów, Lewis David, Margaret Leitch
Planeta grubasów, Lewis David, Margaret Leitch 31,90 zł
Podtytuł: Jak uciec z pułapki otyłości XXI wiek. Planeta Ziemia znalazła się w niebezpieczeństwie – zawładnęła nią pandemia otyłości! Już około 1,46 miliarda osób dorosłych na całym świecie ma nadwagę, a 671 milionów jest otyłych. Problem ten dotyczy także dzieci. Jak do tego doszło? Kto jest temu winny? I co tak naprawdę jest skuteczne w walce z nadwagą? Na powyższe pytania starają się odpowiedzieć Dr ... 
 
21 czerwiec 2018
15955099 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2018 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.