Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Strona wydawnictwa Ars Scripti-2
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Zdrowie na talerzu, Maria Cross
Cena produktu: 26,00 zł
Zamawiana ilość:  
Zdrowie na talerzu, Maria Cross
Producent Illuminatio
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje
Podtytuł: Postaw na świadome odżywianie każdego dnia

Pożywnie, które codziennie ląduje na naszych talerzach może być smaczne, ale także okropne. Dzięki niemu możemy poczuć się świetnie, pełni sił witalnych, ale może również powodować różne dolegliwości. Jedzenie może być niebiańską przyjemnością, choć także wspomnieniem z najgorszego koszmaru. Dowiedz się, co zrobić, by codzienne spożywanie pokarmów dostarczało ci nie tylko walorów smakowych, ale przede wszystkim zdrowotnych korzyści.


Spraw, by każdy z twoich codziennych posiłków począwszy od śniadania, przez przekąski i napoje aż po kolację był pełnowartościowy i dostarczał twemu organizmowi jak najwięcej składników odżywczych.

Maria Cross – ekspert od zdrowego odżywiania – przedstawia praktyczne rady na temat tego, co jeść i pić (a czego nie) i dlaczego oraz wskazuje, jakie jedzenie i napoje wybierać, by jak najlepiej ci służyły. Każdy rozdział książki omawia najczęstsze problemy, z którymi spotykasz się na co dzień, między innymi:

     Czy margaryna naprawdę jest zdrowsza niż masło?
     Którego oleju powinno się używać do gotowania?
     Czy jaja i mięso zawierają cholesterolu, który jest szkodliwy?
     Jak zmniejszyć ilość spożywanych węglowodanów i czym jest indeks glikemiczny?
     Jak uniknąć senności po lunchu?
     Co należy zapakować do pudełka na lunch?
     Jak to w końcu jest z nabiałem?
     Dlaczego spożywanie tłustych ryb przynosi korzyści?
     Jak dostarczać organizmowi witaminę D zimą?
     Jakie przekąski są najlepsze i dlaczego?
     Czy można pić kawę bezkofeinową?
     Co jest najlepszym rozwiązaniem, jeśli chodzi o alkohol?

Odkryj podstawy wiedzy o zdrowymi i świadomym odżywianiu  i ciesz się, pełnowartościowymi posiłkami każdego dnia!



Wydawnictwo: Vivante
Ilość stron: 208
Oprawa: miękka
Rok wydania: 2015
Format: A5; wymiary: 14,5x20,5 cm
EAN: 9788365170576
ISBN: 9788365170576


Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 08 grudzień 2015.
Poprzednia strona Produkt 10 z 32
w kategorii Zdrowe odżywianie
Następna strona
 
Pozostałe produkty z kategorii Zdrowe odżywianie
 
 
Fermentacja warzyw, Christopher Shockey Kirsten Shockey
Fermentacja warzyw, Christopher Shockey Kirsten Shockey 48,00 zł
Podtytuł: Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół Must have  wszystkich kulinarnych maniaków i odkrywców nowych, niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć swoją przygodę z fermentacją. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty i pikli, a także zaskocz wszystkich takimi pysznościami jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. W tej ... 
 
Co powinniśmy jadać a czego unikać, Ewa Bednarczyk-Witoszek
Co powinniśmy jadać a czego unikać, Ewa Bednarczyk-Witoszek 34,00 zł
Podtytuł: Dieta optymalna Dr Ewa Bednarczyk-Witoszek jest lekarzem specjalistą laryngologiem. Stworzyła własną propozycję diety dobrych i złych produktów w oparciu o niskowęglowodanowe zasady diety optymalnej. Napisała książkę dla zwykłych „zjadaczy chleba”, którzy chcą się pozbyć chorób i innych dolegliwości jak najmniejszym kosztem. Pasjonująca lektura prezentująca nowatorskie podejście do procesu ... 
 
Dzika fermentacja, Sandor Ellix Katz
Dzika fermentacja, Sandor Ellix Katz 41,80 zł
Podtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor "The New York Times" powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną ... 
 
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących, Sergei Boutenko
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących, Sergei Boutenko 39,90 zł
Podtytuł: Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion   Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko.  Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony ... 
 
Planeta grubasów, Lewis David, Margaret Leitch
Planeta grubasów, Lewis David, Margaret Leitch 31,90 zł
Podtytuł: Jak uciec z pułapki otyłości XXI wiek. Planeta Ziemia znalazła się w niebezpieczeństwie – zawładnęła nią pandemia otyłości! Już około 1,46 miliarda osób dorosłych na całym świecie ma nadwagę, a 671 milionów jest otyłych. Problem ten dotyczy także dzieci. Jak do tego doszło? Kto jest temu winny? I co tak naprawdę jest skuteczne w walce z nadwagą? Na powyższe pytania starają się odpowiedzieć Dr ... 
 
19 kwiecień 2018
15743970 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2018 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.