Kategorie
Producenci
Nowości
Informacje
Kontakt
FAX
85 653 67 29
Tel
tel. 85-65-36-729
Tel
(85) 65 36 729
GSM
0602 759 576
Linki
» Stowarzyszenie Dogi Adopcje
»  Fundacja Ratujemy Dogi
»  Uczniowie Alicji Chrzanowskiej
»  Blog Alicji Chrzanowskiej
»  Strona Alicji Chrzanowskiej
»  Strona wydawnictwa Ars Scripti-2
»  Blog-Marta Chrzanowska
»  Moskiewska Wyższa Szkoła Astrologii
»  Moskiewskie Centrum A. A. Chrzanowskiej
   
 
Informacje o produkcie
 
Chia, Stephanie Pedersen, Wayne Coates
Cena produktu: 33,30 zł
Zamawiana ilość:  
Chia, Stephanie Pedersen, Wayne Coates
Producent Illuminatio
Dostępność Dostępny
Podziel się:
Opis
Linki
Recenzje

Podtytuł: Wszystko co musisz wiedzieć o najbardziej odżywczej roślinie na świecie

 „Jako najlepsze, naturalne i zrównoważone źródło kwasów omega 3 i innych niezbędnych składników odżywczych, szałwia hiszpańska powróciła do nas po latach zapomnienia i przechodzi swój prawdziwy renesans”.
– dr ANDREW WEIL, autor bestsellera Eating Well for Optimum Health

Wydawnictwo Vivante przedstawia pierwszą książkę z serii Superfoods, w której specjaliści od żywienia dzielą się swoją wiedzą na temat najbogatszych w minerały, witaminy i białko super pokarmów naturalnego pochodzenia. Dzięki tym publikacjom odkryjesz całą prawdę o fenomenalnych superfoods o cennych właściwościach zdrowotnych - chia, jarmużu, kokosie, konopiach indyjskich, quinoa, amarantusie i nasionach lnu.


Serię rozpoczyna prawdziwa królowa super pokarmów, czyli szałwia hiszpańska i jej bogate w błonnik i wapń nasiona, znane jako CHIA. Te drobne czarne nasionka przeżywają właśnie swoje pięć minut. Puddingi i smoothies z dodatkiem chia to pozycja obowiązkowa w menu każdego, kto prowadzi zdrowy styl życia.

Dlaczego warto włączyć chia do swojej diety?

Chia to świetny super pokarm dla uczniów, studentów i osób pracujących umysłowo – nasiona te słyną bowiem z tego, że ułatwiają uczenie się, poprawiają pamięć, koncentrację, wspomagają układ nerwowy, a u osób starszych mogą zapobiegać rozwojowi demencji.

Nasiona szałwii hiszpańskiej to także najlepsze źródło kwasów omega 3, wapnia, przeciwutleniaczy i błonnika. Ich super moce doceniali już Aztekowie, a antyalergiczne cechy sprawiają, że chia są chętnie spożywane przez alergików, a także osoby, które nie mogą jeść produktów zawierających gluten. Dzięki temu, że zawierają więcej błonnika, a mniej węglowodanów niż ryż, kukurydza i inne zboża, są polecane osobom będącym na diecie, bo skutecznie tłumią apetyt, dostarczają energii i poprawiają metabolizm.

Sprawdź, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają nasiona szałwii hiszpańskiej, dowiedz się, w jakiej postaci najlepiej je spożywać i wypróbuj ponad 75 przepisów na odżywcze i obłędnie pyszne dania z chia, które dodadzą ci energii.


Odkryj cudowną moc nasion CHIA!


„Zaliczane do superpokarmów nasiona szałwii hiszpańskiej są prawdziwym rezerwuarem protein, błonnika rozpuszczalnego, minerałów i przeciwutleniaczy, a także niedoścignionym źródłem kwasów tłuszczowych omega 3. W dodatku mają wyśmienity smak. Codzienne spożywanie jednej łyżki stołowej nasion chia oznacza dla mnie stuprocentową gwarancję zdrowia”
– PATRICK HOLFORD, światowej sławy specjalista ds. żywienia, autor bestsellerów The Feel Good Factor oraz Say No to Diabetes


O autorach:
STEPHANIE PEDERSEN
Stephanie Pederson jest dyplomowanym dietetykiem oraz członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Praktyków Nieużywających Leków. Jej klientami są ludzie biznesu, przemysłowcy, wybitni fachowcy oraz znane postacie ze świata rozrywki. Stephanie pomaga im skutecznie walczyć z nadwagą i cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem. Obecnie Pedersen mieszka w Nowym Jorku wraz z mężem i trzema synami.

DR WAYNE COATES
Doktor Wayne Coates, biegacz długodystansowy, który regularnie startuje w maratonach o długości do 100 mil, wzmacniając swoją wytrzymałość codzienną dawką nasion szałwii hiszpańskiej. Dr Coates, z zawodu inżynier rolnik, jest obecnie profesorem emerytowanym Uniwersytetu Arizony, wydziału badań nad optymalnym wykorzystaniem do uprawy gruntów w terenach pustynnych. Jest ON autorem ponad 60 artykułów opublikowanych w czasopismach specjalistycznych. Jego życiowa przygoda z szałwią hiszpańską rozpoczęła się w latach 90. XX wieku, kiedy udał się do Argentyny, aby przeprowadzić badania nad nowymi gatunkami roślin uprawnych pod kątem ich wykorzystania w produkcji handlowej. Właśnie wtedy dr Coates opracował system zbioru i czyszczenia nasion chia, który stosowany jest obecnie. Jako założyciel edukacyjnej strony internetowej poświęconej nasionom szałwii hiszpańskiej www.azchia.com oraz kierownik firmy AZChia ds. sprzedaży detalicznej, dr Wayne Coates nadal prowadzi intensywne badania, mając na celu promocję tej niezwykle zdrowej rośliny na całym świecie.



Wydawnictwo: Vivante
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256
ISBN: 9788365442222
EAN: 9788365442222
Wymiary: 17,0x20,0 cm

0.41/33.3/3

Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Data dodania produktu: 29 sierpień 2016.
Poprzednia strona Produkt 21 z 32
w kategorii Zdrowe odżywianie
Następna strona
 
Klienci zakupili także:
 
 
Zdejmowanie klątw i uroków Alla Alicja Chrzanowska
Zdejmowanie klątw i uroków Alla Alicja Chrzanowska 23,00 zł
Dzięki lekturze tej książki nauczysz się ochrony przed wpływem negatywnej energii, która może zniszczyć nasze życie. Poznasz najlepsze, bo wypróbowane sposoby zdejmowania klątw i uroków, abyś mógł skutecznie ochronić siebie i swoją rodzinę. Poznasz, jak smakuje życie w bezpiecznym, wolnym od niszczycielskiej mocy świecie i pokochasz ten świat, gdyż będziesz mógł teraz bez przeszkód realizować swoje plany i najskrytsze ... 
 
Pozostałe produkty z kategorii Zdrowe odżywianie
 
 
Fermentacja warzyw, Christopher Shockey Kirsten Shockey
Fermentacja warzyw, Christopher Shockey Kirsten Shockey 48,00 zł
Podtytuł: Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół Must have  wszystkich kulinarnych maniaków i odkrywców nowych, niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć swoją przygodę z fermentacją. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty i pikli, a także zaskocz wszystkich takimi pysznościami jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. W tej ... 
 
Co powinniśmy jadać a czego unikać, Ewa Bednarczyk-Witoszek
Co powinniśmy jadać a czego unikać, Ewa Bednarczyk-Witoszek 34,00 zł
Podtytuł: Dieta optymalna Dr Ewa Bednarczyk-Witoszek jest lekarzem specjalistą laryngologiem. Stworzyła własną propozycję diety dobrych i złych produktów w oparciu o niskowęglowodanowe zasady diety optymalnej. Napisała książkę dla zwykłych „zjadaczy chleba”, którzy chcą się pozbyć chorób i innych dolegliwości jak najmniejszym kosztem. Pasjonująca lektura prezentująca nowatorskie podejście do procesu ... 
 
Dzika fermentacja, Sandor Ellix Katz
Dzika fermentacja, Sandor Ellix Katz 41,80 zł
Podtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor "The New York Times" powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną ... 
 
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących, Sergei Boutenko
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących, Sergei Boutenko 39,90 zł
Podtytuł: Przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion   Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja! Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko.  Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony ... 
 
Planeta grubasów, Lewis David, Margaret Leitch
Planeta grubasów, Lewis David, Margaret Leitch 31,90 zł
Podtytuł: Jak uciec z pułapki otyłości XXI wiek. Planeta Ziemia znalazła się w niebezpieczeństwie – zawładnęła nią pandemia otyłości! Już około 1,46 miliarda osób dorosłych na całym świecie ma nadwagę, a 671 milionów jest otyłych. Problem ten dotyczy także dzieci. Jak do tego doszło? Kto jest temu winny? I co tak naprawdę jest skuteczne w walce z nadwagą? Na powyższe pytania starają się odpowiedzieć Dr ... 
 
23 kwiecień 2018
15756775 wywołań od 28 grudzień 2006
Copyright © 2018 Ars Scripti-2. Wszelkie prawa zastrzeżone.